15 listopada, 2007

Epizoda 5. - PENIS

03.07.2007. utorak
Opet kiša! Pa ovo vrijeme nije normalno. Ovdje u Belgiji, ali sad bez pretjerivanja, vrijeme se mijenja tri puta u 10 minuta. To je fakat ne viđeno. Danas nas čekaju Niskozemci i Česi, i dvije lagane pobjede. Kako da ne. S obzirom na vremenske uvjete, možete misliti kako nam se igralo i s kojim smo entuzijazmom išli prema terenu.
Na teren stižemo uvjerljivo prvi. Nema nikog živog. Kiša lije, i nema baš nekih naznaka da će stati. I kaj sad? Idemo naći zaklon pod obližnjim šatorom i malo ubit oko, popit kavu, kaj ja znam, svašta po malo…I dok se većina dosađuje, Fritz, Nikica i ekipa naravno kartaju, a Kolja naravno spava. I sad nekom od ovih koji se dosađuju pada na pamet genijalna ideja. Ajmo igrati stolni nogomet. Ali po kojim pravilima? Nema brige, Sale je ovdje, a ako iko zna sva pravila za sve društvene, sportske i ostale igre na ovome svijetu, onda je to Sale. Dakle, Sale se istog trena, kad je čuo riječi ajmo, i stolni nogomet, ustao sa stolice i počeo držati predavanje.

Sale:"Ovako, igra se na dva mala gola. Golovi su definirani kažiprstom i malim prstom lijeve ruke u fazi obrane. Palac desne ruke je golman. Igra se sa tri lopte koje su u ovom slučaju 50 centi. Dok si u fazi napada, svaki puta kovanica koju laganim pokretom kažiprsta desne ruke ispucavaš prema naprijed mora proći između ostale dvije kovanice na stolu, i ta ispucana kovanica mora nakon ispucavanja biti najbliža kovanica suparničkom golu. Ukoliko kovanica koja je ispucana nije nakon ispucavanja najbliža suparničkom golu, to se zove zaleđe, ili opsajd, kako naš narod voli izvrnuti englesku frazu off side. Ukoliko napadač završi u opsajdu, napad se prekida i napadač prelazi u fazu obrane. Igra se ko prvi do tri, njemu djevojka. Jel tako? Tako je!"





Polka VS Rudi


I tako je počeo turnir. Ja na žalost više ne znam ko je odnio pobjedu, ali znam da je bilo zanimljivo i da nešto o tome ima već sada na Jubito-u pa ko voli nek izvoli. Rudolf se potrudio.
Nakon nogača, nekom je palo na pamet da se igra golf, jer su svi stolovi imali rupe u sredini, valjda za suncobrane, ne znam. Uglavnom, mislim da je to bila Koljina ideja, nakon kaj se probudio, naravno. Sad opet Sale ima neka posebna pravila, Sever se ulovio bilježnice i određuje parove po rupi, i tako dalje… Uglavnom, kreće obračun koji je fakat bio smješan. Još smo i složili neke blesave prepreke i tako umiremo od smijeha, pogotovo Sale, koji vrišti. To je malo razbudilo snene Nizozemce koji dolaze pogledati koji mi to kurac radimo. No da sad ne duljim, i to imate na Jubito-u, Tvrdi je bio izrazito loš, a ja opet ne znam ko je bio najbolji. Možete to napisat u komentarima. Znam samo da smo opet pokazali bolju vještinu u ta dva sporta nego kasnije na utakmici.
I dok smo se mi tako igrali ko mala djeca, kiša je stala.


Prva tekma – Niskozemska – Hrvatska 19 – 1.


Inače smo znali imati puno zanimljivije tekme protiv Niskozemaca. Oni bi bili veseli, napušeni, pospani i uglavnom, dobro bi se zajebavali za vrijeme utakmice. Umirali bi od smjeha kad bi neko fulo strike ili bi se smijali pičeru ako bi mu neko od nas udario. Ovaj put to nije bilo tako. Oni su pristupili utakmici nešto ozbiljnije nego inače i to se meni nije svidjelo. Mislim, zna se ko će na kraju pobijediti, i baš iz tog razloga iritira njihovo filozofiranje, proučavanje pičeva i odugovlačenje na palici. No unatoč tome, vijdeli smo preko nekoliko lijepih udaraca i lijepo odigranih akcija. No to je i nas inspiriralo, pa smo i mi odigrali nešto dobro. Prvo je Sale maznuo triple, pa je nakon toga Dominik maznuo singl, i eto boda na semaforu. Lijepo. Da smo još tako mogli spojiti par udaraca, možda bi bilo i zanimljivije. I sad dok mi tako gubimo nekih 13:1,





HR VS NL

Klobučar se okreće prema Mandiću i pita:

Nikola:"E Mandić, koji je rezultat?"
Mandić:"Pa kaj ne vidiš na semaforu?"
A na semaforu brojke tak velike da ih se bez problema vidi sa 200 metara.
Nikola"Ma vidim, al ne kužim te digitalne brojeve!"

Sjajno, budemo ti poslije to objasnili, pa ćeš skužit.




Kolja u box-u


No dobro, ima još nešto kaj se mora spomenuti. U OF su igrali Koc, Nikola, Mandić, Sever i Dominik. I svi su imali diving catch. Svi, osim Severa! Eto ti sad nosonja jedan. Tak ti je to, kad mene zajebavaš!
Također, Nosko je na jedan visoki fly štedio svoje profinjeno grlo, te je čuvao glas koji će mu trebati u nedjelju na misi (pjeva u crkvenom zboru) pa nije vikao moja zbog čega se sudario sa Nikolom (nisam baš siguran) pa mu je ispala loptica. He, he…

Druga tekma – Hrvatska – Češka 1 – 10.

Moram spomenuti da su Česi došli praktički sa juniorima. Nije im se dalo dolazit na ovo natjecanje sa seniorima jer su oni par tjedana ranije u Pragu igrali svjetsko prvenstvo, pa su ovdje poslali klince sa dva tri seniora. Golobradi Česi ništa ne kalkuliraju. Svaki strike mašu i loptice sijevaju na sve strane. Dinko fino baca, nema BB i obrana dobro funkcionira te stoga i imamo pristojan rezultat. Suci su slučajno ovaj put na njihovoj strani i svaki close play dosuđen je u njihovu korist, pa se mi stalno moramo bunit, zvati apele i zvati drugog suca. U principu smo iz tog razloga i u HR prvenstvu inzistirali na dva suca, kako bi uvijek mogli ovog drugog pitati za drugo mišljenje. E sad, dolazimo do meni najdražeg dijela. Drski su Česi nekoliko puta pokušali ukrasti prvo treću, a zatim i drugu bazu, no naravno, laserski preciznim projektilima bili su onemogućeni u tim pokušajima. Ovim putem bi se zahvalio Šćeletu, Polki i Fritzu na minimalnom naporu uloženom u lovljenje tih projektila kako bi bezobrazne Čehe posjeli na klupu. Posebno mi je drago što sam s Šćeletom imao priliku prezentirati dugo uvježbavanu akciju iz Giantsa, tzv. SLAM DUNK PUT OUT na drugoj bazi, gdje hvatač namjerno baca malo višlju loptu iznad druge baze kako bi se SS mogao vinuti visoko u zrak i u letu atraktivno odalamiti runera ispred druge baze, što je ustvari akcija za deprimiranje protivnika.
Kako smo napravili bod? Lako! Bod je napravio Koc – Kokot ili na češkom jeziku, penis. Naime, kuraci na slovačkom znači piletina, a Kokot na češkom znači kurac! Zanimljivo! No vratimo se mi sad našem bodu. Pimpek je udario na pičera i umjesto da to bude izi aut na prvoj, Piša je svojom nevjerojatnom brzinom došao prije, i to je sejf i raner na prvoj! Sa ranerom na bazi Česi su dekoncentrirani, pa slijedi krađa baze, divlji pič, greška kečera i to je bod. Zasluženi bod na ovaj ili onaj način, ali Čehe to još više peče kad im je pimpek osvojio bod. To je doslovno bilo, evo vam kurac!

Nakon utakmica pravac u bus i na večeru. Svi na pivu dve, i spavanac. Svi osim Nikice. A kaj je radio Nikica? Nikica je bio on lajn, na forumu Princa. A kako je većina ljudi koja se na tom forumu dopisuje bila u Belgiji, nitko mu nije odgovarao na postove, pa se Nikica odlučio dopisivati sam sa sobom pod različitim nadimcima i u ime drugih osoba. Pokušaj spletkarenja i podmetanja ljubavnih afera suigračima iz reprezentacije nije uspio. Bolje polovice su izgleda pametnije nego je to Nikica mislio, i brzo je razotkriven. Čudi me da je pored tolike glave bio toliko naivan.

Večera i piva!

Nastavit će se

mali Soso



Broj komentara: 6:

Šćele kaže...

S obzirom da fakat nemam vremena, slike ću ubacit jedan od slijedećih dana. Tekst vam objavljujem ranije čisto zato kaj pretpostavljam da ste nestrpljivi.

Anonimno kaže...

ovaj blog ima i edukativni karakter, jedva čekam da nekog pošaljem u kokot, a ne kao dosad u stojka vrankovića ili veldina karića

Šćele kaže...

Molim sve koji su imali fotiće u Belgiji da mi dostave slike što prije. Ja imam samo fotke od Saleta i Rudija. Slijedi epizoda frst vin gdje Rudi i Rebro završavaju u bazenu, a ja nemam ni jednu sliku!

Anonimno kaže...

Scele,
daj mi posalji poziv na v.hajak@bratulic.hr
pa da vidimo

Malo si nezgodno nazvao ovo zadnje poglavlje i jednostavno ne mogu reći: " Penis ti je odličan "

Anonimno kaže...

Budući da znamo jednog...
Evo prigodnog vica:

Jedan od onih matematičkih profesora što vole da kažu: Samo Bog zna za 5,
ja znam za 4, a vi, u najboljem slučaju, možete dobiti 3, rešio da
pretrese klince, i dao im neobičan zadatak, otprilike ovako:

"Zamislite da ste, sa još 25 putnika, u autobusu, koji se krece brzinom 60
km/h, pravac jugozapad, temperatura je +20 stepeni, pored puta teče potok
u kome je temperatura vode +14, šoferu fale 2 prednja zuba, i subota je...
Koliko ja imam godina?"

U razredu, naravno, muk, profa se slavodobitno smeje...

Mali Perica diže 2 prsta, profa cinično - "'ajde...", pa kaže:

"Vi imate 44 godine!"

"Bravo! Kako si pogodio?"

"Pa prosto...kod nas u komšiluku ima jedan Mika, on ima 22, i svi kažu da
je polu-idiot."

Anonimno kaže...

kad ce nove epizode???